ظروف یکبار مصرف

ظروف یکبار مصرف گیاهی

ظروف یکبار مصرف گیاهی :

معرفی :
ظروف یک بار مصرف گیاهی بدلیل برخورداری از مزیت های خوب سلامت در همه خانواده ها توصیه می گردد. ظروف یکبار مصرف برای بازگشت به طبیعت حدود 300 الی 500 سال زمان نیاز دارد اما این زمان برای ظروف گیاهی حداکثر 6 ماه می باشد.
ظروف گیاهی عاری از هرگونه مواد مضر شیمیایی می باشد و در برابر حرارت بالا که در هنگام تماس با مایعات و غذاهای داغ دارد بسیار مقاوم هست.
وزارت بهداشت هم در راستای تامین حفظ سلامت جامعه بر استفاده از این ظروف تاکید دارد.به گزارش وزارت بهداشت ،ظروف یکبار مصرف گیاهی هیچ گونه ضرری برای سلامت خانواده ها ندارد و در محیط زیست بصورت تجزیه پذیر می باشد و باعث تخریب محیط زیست نمی گردد.
تولید ظروف یکبار مصرف گیاهی در سال 2002 توسط آمریکایی ها انجام شد و از بهمن ماه 1386 محققان ایرانی موفق به تولید انبوه این پلیمرها گشتند.از این رو ایران جزو 5 کشوری شد که صاحب این فناوری گردیده است.
اکثر کشورهایی که این تکنولوژی را دارند از نشاسته و ذرت و گندم و سیب زمینی استفاده میشود.نشاسته به طور طبیعی یک پلیمر گیاهی هست که خاصیت هیدروفیلی (آب دوستی)دارد.اولین مرحله تولید یک پلیمر قوی از بین بدن این خاصیت می باشد.افزودن اسیدهای چرب گیاهی چون استاریک و اولئیک اسید باعث می شود تغییراتی در ترکیب اویه بوجود بیاید و با تشکیل گروه استری با زنجیره طویل کربنی ،خاصیت آب گریزی ایجاد می گردد.

در مرحله بعد ،افزودن ترکیباتی چون موم عسل ،روغن گیاهی ،گلوتن و سلولز خواص فیزیکی و مکانیکی پلیمر بهبود یافته و ترکیب حاصل در دستگاه اکستروژن به گرانول تبدیل می شود.تبدیل گرانول به ورق ،مواد تزریقی و فیلم های نازک محققان را قادر می سازد انواع و اقسام کیسه های پلاستیکی ،ظروف پلاستیکی و یکبار مصرف و ... را تولید کنند.این ظروف تا دمای 90 الی 100 درجه سانتی گراد رو به راحتی تحمل می کنند.تجزیه این ظروف حداکثر 6 ماه به طول می کشد که بستگی به دما و رطوبت و فشار خاک دارد.عدم وابستگی به منابع نفتی و مصرف کم انرژی برای ساخت ظروف یکبار مصرف گیاهی از دیگر مزایای آن است.

در آمریکا جهت ساخت این ظروف از نشاسته ذرت استفاده می گردد و در ایتالیا و انگلستان از نشاسته سیب زمینی؛اما در کشور عزیزمان از نشاسته ذرت و گندم استفاده می شود.

آیا ظروف یکبار مصرف گیاهی قابل استفاده در مایکروویو هستند؟

خداروشکر این ظروف بدلیل مزایای مثبت زیادی که دارد بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.استفاده از این ظروف باعث کم شدن میزان حجم زباله ها در مراکز دفن زباله شده است.همچنین این ظروف بدلیل اینکه زیست تخریب پذیر هستن باعث آلودگی آب و خاک و اقیانوس نمی شوند.این ظروف به راحتی می توانند در محیط زیست تجزیه شوند.موادی که پس از تجزیه در محیط زیست می ماند سمی نیست.

از آنجایی که این ظروف از مواد تجدید پذیر مانند ذرت تولید می گردد ،آنها را سازگار با محیط زیست می نامند.این ظروف در مایکرویو ها نیز قابل استفاده هستند و برخلاف ظروف آلومینیومی و کاغذی ،هنگام گرم شدن از خود مواد مضر نشت نمی دهند.بنابراین امواج مایکروویو برای این ظروف ضرر ندارد و براحتی میتوان از آنها در مایکروویو استفاده کرد. 




جستجو تماس
چت ورود